Bakan Pekcan'ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 105. Yılı Mesajı

Çanakkale ruhu ve milletimizin kahramanlıklarla dolu şanlı tarihi Cumhuriyetimizin yaşatılmasının en büyük teminatıdır. Milletimizin verdiği bu mücadeleyi gelecek nesillere aktarmak bizlere düşen en önemli görevdir.

18 Mart 2020

105’inci yıldönümünü kutladığımız Çanakkale Zaferi, milletimizin inanç, azim ve kararlılıkla vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı için verdiği şanlı direnişin sembolüdür.
 
Milletimiz muazzam bir cesaret, sarsılmaz bir kararlılık, güçlü bir inanç ve değeri ölçülemeyecek bir fedakarlıkla kazandığı bu şanlı zaferle, Çanakkale’nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.  
 
Tarih boyunca, hürriyet ve bağımsızlığından ödün vermeyen milletimiz; her türlü zorluğa karşı durmuş, kanı, canı pahasına vatanını müdafaa etmiştir.
 
Çanakkale ruhu ve milletimizin kahramanlıklarla dolu şanlı tarihi Cumhuriyetimizin yaşatılmasının en büyük teminatıdır. Milletimizin verdiği bu mücadeleyi gelecek nesillere aktarmak ve gençlerimize bu bilinci aşılamak bizlere düşen en önemli görevdir.
 
Birlik ve beraberliğimizin, yurt sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan kahraman şehitlerimiz her zaman gönlümüzde yaşayacaktır.
 
 Biz de tarihimizden aldığımız güçle, ülkemizin refahı  ve kalkınması için canla başla çalışmaya kararlılıkla devam edeceğiz. Hedeflerimiz doğrultusunda gelecek nesillerimize büyük ve güçlü bir Türkiye bırakmak için çalışmayı sürdüreceğiz.
 
Bu duygularla, Çanakkale Zaferi’nin 105’nci yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.