Nijerya Sanal Genel Ticaret Heyeti

14 Temmuz 2020

Kovid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında Ticaret Bakanı Sayın Ruhsar Pekcan'ın yol göstericiliğiyle Ticaret Bakanlığı öncülüğünde başlatılan Sanal Genel Ticaret Heyeti Programlarına Özbekistan, Kenya ve Hindistan’dan sonra 13-17 Temmuz 2020 tarihlerinde Nijerya ile devam edilecektir.

Nijerya Sanal Genel Ticaret Heyeti programına, çimento, demir-çelik, cam, seramik, toprak ürünleri ve enerji başta olmak üzere geniş bir ürün yelpazesinde faaliyet gösteren 15 ihracatçı firmamız ve 66 Nijeryalı ithalatçı firma katılım sağlayacaktır.
Program kapsamında ilk olarak Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) yetkilileri, ülkemizin Abuja Büyükelçisi ile Ticaret Müşaviri ve ihracatçı firmalarımızın katılımıyla bir video konferans görüşmesi yapılacak, ardından yine sanal ortamda ikili firma görüşmeleri gerçekleştirilecektir.

Afrika’nın en büyük nüfuslu ülkesi ve en büyük ekonomisi olan Nijerya’da hızlı büyüyen orta sınıf ve kent nüfusundaki hızlı artış konut, enerji ve ulaşım ihtiyacının giderek artmasına neden olmaktadır. Artan konut talebini karşılamaya ve altyapıyı geliştirmeye yönelik Nijerya Hükümeti tarafından atılan adımlarla artan talep, ülkemiz ihracatı açısından önemli bir potansiyel arz etmektedir.  Gerçekleştirilecek olan Sanal Genel Ticaret Heyeti programı ile bu potansiyelin ortaya çıkartılarak ülkemiz ihracatına önemli katkıları olacağı değerlendirilmektedir.

Nijerya Sanal Genel Ticaret Heyetinin ardından, 20-24 Temmuz 2020 tarihlerinde makine ve aksamları, çelik, iklimlendirme, otomotiv ve yedek parça, çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri, demir ve demir dışı ürünler, elektrik, elektronik ve medikal başta olmak üzere geniş bir ürün yelpazesini kapsayacak olan Pakistan Sanal Genel Ticaret Heyeti programı gerçekleştirilecektir.

Ağustos ayında ise Sanal Genel Ticaret Heyetlerine Almanya ve Kolombiya-Meksika ile devam edilmesi planlanmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.