AB Tarım Sendikaları, Horizon Avrupa Programı'nın Araştırma Odağını Memnuniyetle Karşılıyor

06 Mayıs 2021

Mart ayında Avrupa Konseyi tarafından onaylanan 9. Avrupa Araştırma ve İnovasyon Çerçeve Programı (Horizon Europe), Avrupa Parlamentosu'nun onayının ardından resmen kabul edildi.

Üç aşama ve 95,5 milyar Euro'luk bir bütçe ile uygulanacak olan program, iklim değişikliğiyle mücadele için hedeflenen bir bütçeyle sürdürülebilir, adil ve müreffeh bir geleceği teşvik etmeyi, AB'nin rekabet gücünü ve büyümesini artırırken Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Copa ve Cogeca, 2021-2027 için Horizon Avrupa Çerçeve Programının benimsenmesini memnuniyetle karşılıyor ve Avrupa Yeşil Anlaşmasında belirtilen hedeflere ulaşmada ve sektördeki yenilikçi uygulamaları büyütmede AB Tarım ve Ormancılık için araştırmanın önemini vurguluyor.

Copa ve Cogeca Araştırma ve İnovasyon Çalışma Grubu Başkanı Daniele Rossi için, “Horizon Avrupa'nın benimsenmesi, AB Araştırma ve İnovasyonda yeni bir aşamayı işaret ediyor. Önümüzdeki yıllarda birçok yeni zorlukla yüzleşmek zorunda kalacağımızı hepimiz biliyoruz, Tarım ve Ormancılık sektörü, AB'nin iddialı hedeflerinin çoğuna ulaşmasına yardımcı olmak için benzersiz bir konumda. Aynı zamanda, Ar-Ge'nin rekabetçi kalırken ve daha uygun kırsal alanları desteklerken sürdürülebilirliğini artırmada çiftçilik sektörüne yardımcı olabilmesi de hayati önem taşımaktadır. Horizon Avrupa'nın hedeflerini yerine getirmesini sağlamalıyız'' demiştir.

Kaynak: thecattlesite
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü