ABD: Çevrimiçi Market Satışları Bu Yıl Yaklaşık % 53 Artacak

19 Kasım 2020

Market ürünleri e-ticareti, daha fazla tüketici bu şekilde alışveriş yapma alışkanlığını kazandıkça büyümeye devam ediyor.

Bildiğimiz gibi, pandemi e-ticarete geçişi hızlandırdı ve bu hiçbir yerde market kategorisinden daha belirgin değil. ABD'deki çevrimiçi market satışları 2020'de yaklaşık % 53 artarak 89,2 milyar dolara ulaşacak. Bu, bir önceki yıla göre 30,86 milyar dolarlık bir artış anlamına geliyor. 2023 yılına kadar, çevrimiçi market satışlarının 129,7 milyar dolara ulaşması ve toplam market satışlarının yaklaşık % 10'unu oluşturması bekleniyor.

Salgın sırasında, milyonlarca ABD'li tüketici ilk kez çevrimiçi market alışverişine adım attı. Bu arada, pandemi öncesi az sayıda çevrimiçi alışveriş yapanlar bu hizmetlere daha da fazla güvenmeye başladı.

Bu yıl ABD'de 131 milyon dijital market alıcısı olacağı tahmin ediliyor. Bu, 2019'a göre %41,9'luk bir artış anlamına geliyor. Bu alışkanlığın yakın zamanda ortadan kalkması da beklenmiyor. 2023 yılı sonuna kadar dijital market alıcılarının sayısı istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ederek 147,4 milyona ulaşması bekleniyor.

Kaynak: eMarketer web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü