ABD’deki Gıda Atığı

03 Aralık 2020

ABD'de toplam gıda arzının yaklaşık %30 ila %40'ı atık olarak sonuçlanmaktadır. Bunun büyük bir kısmı tüketici düzeyinde meydana gelmekte ve gıda atıklarının %43'ü insanların evlerinde üretilmektedir. Atığın %40'ı süpermarketler ve restoranlar gibi tüketiciye dönük işletmelerden gelirken, kalan atık çiftliklerde (% 16) ve işleme sırasında (% 2) ortaya çıkmaktadır.

Bu gıda atığı, Amerika'da her yıl tahmini olarak 161 milyar ABD Doları ile 218 milyar ABD Doları arasında boşa harcanmakta ve bu finansal stresin büyük kısmı, kaynak bulma veya toptan satış aşamalarında olduğundan daha yüksek fiyatlar ödeyen tüketicilere düşmektedir. Dahası, ABD Tarım Bakanlığı'na göre, Amerikan hanelerinin yaklaşık %12'si (yaklaşık 15 milyon) "2017 yılının en azından bir döneminde gıda güvensizliği yaşarken, bu da aktif bir gıda için yeterli gıdaya erişemedikleri anlamına gelmektedir.

Kaynak: earth.org  web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü