Almanya'da E-Ticaret Beklenenden Daha Yavaş Büyüyor

23 Mayıs 2019

Geçen yıl Almanya'da e-ticaret beklenenden daha yavaş bir büyüme gerçekleştirdi. Bununla birlikte, moda mağazaları, satışlarını çevrimiçi perakendecilere kaptırıyor. Alman ticaret odası HDE ise iç pazardaki satışlara dair olumlu beklentilerini koruyor.

Handelsverbands Deutschland, çevrimiçi ticarete ilişkin araştırma çalışmasının son sayısını yayımladı. Çalışma Almanya'daki e-ticaret hacminin geçen yıl beklenenden biraz daha az ve yüzde 9,1 oranında arttığını gösteriyor. Geçen yıl olduğu gibi, büyümeye katkıda en büyük payların ağırlıklı olarak hızlı tüketim malları, el yapımı hobi ürünleri ile bahçe ve ev mobilyası ürünlerine ait olduğu görülüyor.

HDE'ye göre, perakende ticarette moda ve tüketici elektroniği sektörlerindeki kötü ekonomik koşullar e-ticareti de olumsuz etkiliyor. Moda, tüketici elektroniği ve ev mobilyası sektörlerindeki e-ticaret, fiziki perakende mağazalarının satışlarını giderek azaltıyor. Örneğin, moda ve aksesuarlara çevrimiçi olarak yapılan harcamalar geçen yıl yüzde 8,1 artarken, fiziki moda perakendesi mağazalarının satışları yüzde 3,1 oranında düşüş gösterdi.

Almanya’da e-ticaret geçen yıl tüm sektörlerde parasal olarak 4,4 milyar Avroya yakın, oransal olarak yüzde 9,1 oranında artarak, yaklaşık 53,3 milyar Avro’luk bir işlem hacmine ulaştı. HDE tahminlerine göre çevrimiçi perakende satışların toplam perakende satışları içindeki payı ise yüzde 10,8 oldu.

Kaynak: ecommercenews web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü