Amazon Hollanda’ya Açılıyor

12 Mart 2020

Amazon Hollanda'da resmi olarak açıldı. E-ticaret devi yalnızca e-kitap ve e-okuyucu satmak yerine artık her türlü ürünü sunmakta. Tüketici elektroniği, oyuncak, moda, DIY (Kendin Yap) ve gıda ürünleri gibi ürün kategorileriyle yerel oyuncular olan Bol.com, Coolblue ve Wehkamp ile rekabet edecek.

Amazon.nl 2014'te başladı, ancak e-ticaret şirketi yıllarca sadece e-kitap ve e-okuyucu Amazon Kindle sattı. Devam eden yıllarda, Hollanda e-ticaret endüstrisi Amazon'un gelişini öngörüyordu.  Yakın zamanlarda, özellikle Amazon.nl platformunu dış satıcılara açmaya karar verdiğinde söylentiler giderek güçlenmişti.

Hollanda'nın en büyük çevrimiçi perakendecisi Bol.com, web sitesinde bir moda kategorisi başlatarak ve bazı ürün kategorilerindeki komisyon ücretlerini düşürerek bu girişime cevap verdi. Ayrıca, Ahold'a ait şirket bu hafta bir pazarlama kampanyası başlattı ve burada ilk kez satış ortaklarına odaklandı.

Amazon ayrıca premium hizmeti Amazon Prime'ı sunmaya başladı. Hollandalı müşteriler ayda 2,99 avro ödeyip, karşılığında Amazon tarafından satılan ve sevk edilen ürünler için minimum sipariş değeri olmadan ücretsiz teslimat, Prime Video video akışı hizmetine erişim, Twitch Prime ile ücretsiz oyunlar ve Amazon Photos ile sınırsız fotoğraf depolama gibi hizmetleri alacaklar.

Bol.com'un nasıl tepki vereceğini öğrenmek ilginç olacak. Bol.com Select adında, yılda 9,99 avroya mal olan, ancak, yalnızca teslimatla ilgili avantajlar sunan kendi premium hizmetine sahip. Belki Bol.com yakında Netflix benzeri Hollandalı akış hizmeti sağlayıcısı Videoland ile bir ortaklık başlatacak.

Kaynak: ecommercenews web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü