Amazon Pentagon’un Bulut Bilişim İhalesinin İptali İçin Mahkemeye Başvurdu

25 Kasım 2019

ABD Savunma Bakanlığı tarafından geçen ay sonuçlandırılan 10 milyar dolar tutarındaki bulut bilişim altyapısı ihalesinin Microsoft firmasına verilmesinin ardından, rakip teknoloji firması Amazon, Federal Mahkemede ihale kararının iptaline ilişkin dava açtı.
Amazon Ağ Hizmetleri Bölümünden bir firma sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, şikayet dilekçesi ve ek soruşturma taleplerini de içeren dosyayı tamamladıkları ve dava açılması talebiyle Federal Mahkemeye resmi olarak sundukları belirtildi.
Şikayet dilekçesine esas teşkil eden iddialar hakkında bilgi vermekten kaçınan şirket yetkilileri, dava içeriğinde ticari sırlar ve özel finansal bilgiler gibi açıklanması durumunda her iki tarafa da zarar verebilecek konular bulunması nedeniyle mahkemeden ayrıca tedbiren gizlilik kararı alınmasını da talep ettiler.
ABD Savunma Bakanı Mike Esper ise geçen hafta yaptığı bir açıklamada bilişim ihalesinde taraflı davranıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade etmişti.
ABD Savunma Bakanlığı tarafından Pentagon’daki teknolojik altyapının modernize edilmesi kapsamında oluşturulan Savunma Altyapı Bilişim Sistemi (JEDI) için geçtiğimiz aylarda bir ihale açılmış ve ihale için yarışan Amazon firması birçok teknoloji uzmanı tarafından favori gösterilmiş, ancak ihalenin sonucunda kazanan firma Microsoft olmuştu.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü