ArcelorMittal-Weirton 100 Çalışanının İşine Son Veriyor

22 Ağustos 2019

ArcelorMittal’in Weirton’daki (Weirton, Amerika Birleşik Devletleri'nin Batı Virginia eyaletinde yer alan bir kenttir. Ç.N.) teneke levha fabrikasında üretimin yavaşlaması yaklaşık 100 çalışanın bu haftadan başlayarak aşamalı olarak işten çıkarılmasının beklenmesi ile sonuçlanacak.

 

ArcelorMittal, “Rekabetçi ve sürdürülebilir bir teneke levha üreticisi olma konumunu korumak amaçlı olarak, ArcelorMittal-Weirton belirsiz bir süre için yaklaşık 100 çalışanını işten çıkaracak.  Sözkonusu durum bu haftadan başlayarak aşamalar halinde gerçekleştirilecek. İşgücündeki azaltımlar çoğu üretim biriminde vardiyaların düşürülmesi operasyonlarıyla yerine getirilecek. Bu, alınması çok zor bir karardı. Ne var ki, ArcelorMittal-Weirton’ın istihdam düzeylerini, kalay kaplı teneke kutulara olan istemin azalması ve dışalım baskısı gibi zorlu piyasa koşullarına uygun duruma getirmesi gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

 

Birleşik Çelik İşçileri Sendikası Başkanı Mark Glyptis ise “Son altı hafta içerisinde işlerin azaldığını gözlemledim, çok hızlı düştü. Teneke kutularımız öncelikle yemek, mısır, bezelye, domates kutulaması için kullanılıyor ve bu bizim birincil işimiz. İçecek alanında çok fazla bir işimiz yok, dolayısıyla, tarımsal ürün kötü olduğu zaman ya da hasadın iyi olmadığı zamanlarda teneke kutu üretimi durumdan etkileniyor. Çok fazla sel meydana geldi, orta-batıda ise bazı kuraklıklar oldu ve bizim işimizin çoğu o bölgeden geliyor.” yorumunu yaptı.

 

Kaynak: Steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü