Avrupa’da Tarım Sektöründeki Küçük İşletmeler COVID-19 Salgını Döneminde Daha Fazla Desteğe İhtiyaç Duyuyor

12 Kasım 2020

Avrupa'nın önde gelen gıda inovasyonu girişimi EIT Food ve muhasebe firmaları Deloitte ve Lantern arasındaki bir ortak girişimin sonuçları olan iki yeni 'gıda öngörü analizi' raporundan elde edilen sonuçlar ışığında, paydaşlar tarım sektöründeki daha küçük oyuncular için daha fazla destek talep etmektedir.
 
COVID-19'un Güney, Orta ve Doğu Avrupa'daki (CEE) tarımsal gıda sistemlerini nasıl etkilediğine dair önemli bilgiler sunan raporlar, her bölgenin özelliklerine ve her bir bölgedeki krizden kaynaklanan fırsatları en üst düzeye çıkarmanın yollarına ışık tutmaktadır.
 
Her iki rapor da tarımsal gıda sektörünün dayanıklılığını dönüştürmek ve artırmak için yenilikçiliğe duyulan ihtiyacın altını çizerek, dijitalleşme ihtiyacını net bir şekilde ortaya koymaktadır.
 
EIT Food South'un direktörü Begoña Pérez Villarreal, raporun lansman etkinliği sırasında, "Tüm krizler fırsat verir" demiş ve yenilikçi çözümlere yatırım yapma ihtiyacının "her zamankinden daha belirgin" olduğunu vurgulamıştır. Ancak bu fırsatlardan yararlanmak, finansman bulmakta zorlanabilecek KOBİ'ler için ayrı bir zorluktur. “Kamu yatırımı ile ilgili olarak, fırsatlar olduğunu ve ortaya çıkacaklarını biliyoruz, ancak küçük işletmelerin bu fonlara nasıl erişebileceği konusunda biraz endişe var” demiştir.
 
Kaynak: Euractiv web sitesinden tercüme edilmiştir. 
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü