Avrupa’da Yeni Otomobil Satışları Eylül Ayında %1.1 Arttı

16 Ekim 2020

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği’nin (ACEA) 16 Ekim 2020 Cuma günü yayınladığı verilere göre Avrupa’da yeni otomobil satışları bu yıl ilk defa Eylül ayında artış gösterdi. Açıklanan veriler, özellikle koronavirüs salgın rakamlarının düşük olduğu bazı Avrupa pazarları için otomotiv sektörünün toparlanmakta olduğuna dair bir işaret olarak değerlendirildi.

ACEA tarafından açıklanan verilere göre, AB, EFTA ülkeleri ve İngiltere genelinde yeni kayıtlı otomobil satışları Eylül ayında yıllık bazda %1.1 oranında arttı ve toplam satılan otomobil sayısı 1.3 milyon adet olarak gerçekleşti.

Öte yandan Avrupa’nın en büyük otomobil pazarları konumunda olan İspanya, İngiltere ve Fransa’da satışların düştüğü belirtilirken, İtalya ve Almanya’nın ise Eylül ayını artışla kapatan ülkeler arasında yer aldıkları bildirildi.

Markalar bazında Volkswagen ve Renault otomobillerin satışları sırasıyla %14.1 ve %8.1 oranlarında artarken, PSA Group firmasının satışlarının Eylül ayında %14.1 azaldığını bildirdi.

Lüks otomobil kategorisinde ise BMW %11.9’luk bir kayıp bildirirken, Daimler firması da satışlarının %7.7 azaldığını açıkladı.

Koronavirüs salgınından dolayı bayi ve galerilerin uzun süre kapalı kaldığı Avrupa’da, bu yılın ilk dokuz ayı itibarıyla otomobil satışlarında  %29.3 kayıp yaşandığı belirtildi.
 
Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü