Avustralya’da Sığır Kesimi Artıyor

25 Kasım 2022

Avustralya Et ve Hayvancılık’a (MLA) göre, genel sığır kesimi ve üretimi bir önceki çeyreğe göre %4 artarken, karkas ağırlıkları yalnızca 1 kg azaldı. Bu sonuçlar bir yıl önceki seviyelerin altında olmasına rağmen, kesim sayıları yıl için güçlü olmaya devam ediyor.

Dişi kesim oranı %44'e ulaştı, bu da sürünün yeniden yapılanmasının yılın son çeyreğine kadar devam ettiğini gösteriyor.

Eyaletlere göre, Yeni Güney Galler kesimi %1 artırdı, ancak karkas ağırlıklarında 7 kg'lık bir azalma, üretimin %2 yumuşamasına neden oldu. Victoria, üçüncü çeyrek için kesim, üretim ve karkas ağırlıklarını %1 artırarak 299.000 başa ulaştı.

Queensland sığır kesimi ve üretimi için bir önceki çeyreğe göre %9'luk büyük bir artış gördü. Kesim sayıları, geçen yılki 753.100 baş ile elde edilen sonuçlara göre hâlâ %9 geridedir. Batı Avustralya kesim oranlarını yıldan yıla %52 artırdı ve üretim geçen yılın Eylül ayına göre %58 arttı.

Ulusal buzağı üretimi, yılın bu zamanı için tipik olarak %50 arttı. Victoria geçen çeyreğe göre %77'lik bir artış gördü ve bu, bir yıl önceki rakamlardan %14 daha yüksektir.

Kaynak: cattlesite
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü