Belçika’da E-Ticaret 2019'da 11,4 Milyar Avro

18 Mart 2020

Belçika’da e-ticaret 2019'da tüm ulusal rekorları kırdı. Geçen yıl, Belçikalı çevrimiçi müşteriler 11,4 milyar avro harcadı. Bu rakam önceki yıla göre 900 milyon avro daha fazladır. Belçikalılar, çevrimiçi olarak ortalama 13,4 kez alışveriş yaparak toplam 112,9 milyon çevrimiçi alışveriş gerçekleştirmiştir.

BeCommerce adlı e-ticaret derneği tarafından yapılan araştırmaya göre, Belçikalılar geçen yıl çevrimiçi olarak ortalama 1.363 avro harcamıştır.

Seyahat uçuşlar ve konaklama (pakete dâhil olmayan) harcamaları %87 oranı ile çevrimiçi harcamaların en popüler ürün kategorisidir. Bunu, etkinlikler ve turistik yerler (%79) ve paket seyahati (%65) takip etmektedir.

Belçika e-ticaretinin büyümesi sağlık ve güzellik gibi kategorilerden kaynaklanmaktadır. Bu kategori, geçen yıl, 2018'e göre %25 büyümüştür.

Akıllı telefonların popülaritesi artmasına rağmen, çoğu e-ticaret satın alma işlemi dizüstü bilgisayarlarda yapılmaktadır. Geçen yıl, akıllı telefonların kullanımı 2018'deki duruma göre %54 büyümüştür. Artık tüm çevrimiçi harcamaların %12'si cep telefonlarında yapılmaktadır. Belçikalı bir tüketicinin çevrimiçi olarak yüksek miktarda para ödemesi gerektiğinde, dizüstü bilgisayar ve masaüstü bilgisayar hala en popüler cihazlardır.

Kaynak: ecommercenews web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü