Bir Resmi Haber Kaynağına Göre Pakistan, Doğal Gaz Rezervlerini Yabancı Yatırımcılara Ve Yabancı Arama Şirketlerine Açıyor

12 Mart 2019

Pakistan’dan üst düzey bir yetkili, İslamabad’ın, ülkedeki militan şiddetinde keskin bir düşüş olmasını ve doğal gaz keşif politikasında yapılacak değişikliklerin yabancı yatırımcıları çekmesini umarak ülkedeki yakıt sıkıntısını gidermek amacıyla gelecek yıl onlarca doğal gaz rezervi işletme izni belgesi vermeyi planladığını söyledi.
Madenler bakımından zengin olan Güney Asya ülkesi Pakistan’ın büyük bölümünde 1950’li yıllara kadar giden doğal gaz rezervi keşifleri olmasına karşılık ülke topraklarının büyük bölümünde arama yapılmadı. Ülkedeki geleneksel doğal gaz rezervlerinin 20 trilyon kübik feet dolayında, diğer deyişle 560 milyar metreküp, bugüne kadar hiç dokunulmamış kaya gazı rezervlerinin ise 100 trilyon kübik feet’in üzerinde olduğu tahmin ediliyor.
Başbakan İmran Han’ın Enerji Reformları Görev Gücü Başkanı Nadeem (Nedim) Babar, hükümetin doğal gaz mevzuatını değiştirmekte ve bu yılın sonundaki lisans müzakerelerinde izlemek üzere bu güne kadarki ilk kaya gazı politikasını oluşturmakta olduğunu söyledi.
Babar, başkent İslamabad’daki ofisinde verdiği demecinde, ülke topraklarında 30’dan fazla gaz rezervi belirlendiğini ve 2019 yılı sonuna kadar bir ya da iki müzakere sürecinde büyük bir bölümünü ihaleye çıkaracaklarını da ekledi.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü