Birleşik Krallık’taki Seçimlerin Beklentiyi Yükseltmesiyle Petrol Fiyatları, Alım Satım Umudu Olarak Üç Ayın En Yüksek Düzeyini Gördü

13 Aralık 2019

Petrol fiyatları, ABD-Çin alım satım anlaşmazlığının giderilmesinde kaydedilen ilerleme ile İngiltere genel seçim sonuçlarının, yatırımcının risk alma iştahını azaltan iki bulutu kaldırdıklarının ortaya çıkmasıyla Cuma günü (Bugün) yaklaşık üç ayın en yüksek düzeyine yükseldi.

ABD kaynakları Perşembe günü (Dün) yaptıkları açıklamalarında, Washington’ın, Çin’in daha fazla Amerikan tarım ürünü alması karşılığında bir takım mallarda tarifeleri askıya alma diğerlerinin tarifelerinde ise indirime gitmeyi teklif ederek Pekin ile alım satım anlaşması için koşullarını ortaya koyduğunu belirttiler.

18 aydır süregelen alım satım savaşı petrol fiyatlarında gerilemeye neden olurken Brexit konusundaki belirsizlik de ayrıca bu gerilemede etkili oldu. İngiltere’de yönetimdeki Muhafazakâr parti, Perşembe günkü (Dün) genel seçimlerde, ülkeyi Avrupa Birliği’nden çıkarma gücü verecek yeterlikte çoğunluğu kazandı.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü