Brezilya Çelik Sektörü, Ekonomi Vale Felaketinin Ağırlığı Altındayken, Üretim Öngörülerini Aşağı Çekti

26 Nisan 2019

Brezilya’nın önde gelen çelik enstitüsü, 2019 yılı için üretim öngörüsünü, Vale’nin baraj felaketi sonrası ekonomik büyüme ve maliyet artışı konusundaki endişelerin içerisinde 2,7’den 2,2’ye indirdi. (Brezilya merkezli demir cevheri ve nikel üreticisi Vale şirketine ait Córrego do Feijão demir cevheri madenindeki atık barajında 25 Ocak’ta yaşanan felakette 228 kişi ölmüş, 49 kişi ise kaybolmuştu. Ç.N.)
 
30 çelik üreticisinden oluşan sektörü temsil eden Brezilya Çelik Enstitüsü, Perşembe günü yaptığı açıklamada, 2019 yılında 36,03 milyon ton çelik üretimi beklediklerini bildirdi.
 
Enstitü ayrıca, dışalım da içerisinde olmak üzere yurtiçi satışları içeren çelik tüketimindeki artış öngörüsünü Aralık ayındaki %6,2 oranından %4,6 oranına karşılık gelen 22,05 milyon tona düşürdü.
 
Enstitünün başkanı Marco Polo de Mello Lopes, Sao Paulo’da basına yaptığı açıklamada “Çelik endüstrisi şu anda kurulu kapasitesinin %66,6’sını kullanıyor, bu da iç pazarın beklendiği gibi büyümediğini gösteriyor.” açıklamasında bulundu.
 
Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü