Brezilya, Maden Aramaları Konusunda Yeni Teklif Turu Duyurusu Yaptı

23 Haziran 2021

Bnamericas (Bnamericas, Latin Amerika'nın iş dünyası konusundaki haber platformlarından biridir. Ç.N.), Brezilya'da madencilik sektöründeki düzenlemelerden sorumlu madencilik ajansı ANM'nin (Agencia Nacional de Mineraçao), keşif alanları için kısa süre önce yeni bir dizi teklif açıkladığını bildirdi. Toplamda 1641 yeni madencilik alanı teklif edilecek. Tarafların istekli olduklarını 17 Ağustos'a kadar bildirmeleri gerekiyor. Aynı maden arama alanı için iki ya da daha fazla ilgilenen olursa elektronik açık artırma yapılacak ve en yüksek teklifi veren kazanacak. Eğer gerekli olma durumu ortaya çıkarsa açık artırmalar Ağustos ve Eylül aylarında yapılacak. 
 
Sözkonusu teklif turu, maden keşif alanları için açılan dördüncü tur oluyor. ANM'nin süreci başlattığı geçen yıldan bu yana toplam 10,6 milyon hektar dolayında 11776 madencilik alanı kullanıma açıldı.
 
Ülke yönetimi, yatırım çekmek ve madencilik sektörünü çeşitlendirmek amacıyla arama imtiyazları sunmakta. Brezilya, ülkesindeki madencilik sektörü gelirinin üçte ikisini oluşturan demir cevheri ve ardından altın ile bakır olmak üzere göreceli olarak az sayıda madencilik ürününe yüksek oranda bağımlı durumda.
 
Kaynak: steelguru
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü