Çin, Çelik Fabrikalarındaki Salınım Denetlemelerini Sıkılaştıracak

16 Temmuz 2019

Reuters’in bildirdiğine göre Çin, bu yılın kışında ağır sanayide üretim kısıtlamaları uygulamaya devam edecek, ayrıca, şu anda yürürlükte olan kısıtlamalara muafiyetler verirken çelik üreticileri üzerinde uyguladığı salınım değerlendirmelerini sıkılaştıracak.

Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Ekoloji ve Çevre Bakanlığı Atmosferik Çevre Bölümü Başkanı Liu Bingjiang bir sanayi konferansında yaptığı açıklamada “Çelik endüstrisi, salınım düzeylerindeki iyileşmeler ve üretim kısıtlamalarına karşılık yine de atmosfer kirleticilerinin ana kaynağı olmaya devam ediyor. Bu yıl, pek çok birinci sınıf çelik üreticisi firma, kısıtlamalardan muaf olmayacak.” yorumunda bulundu.

Liu Bingjiang ayrıca, salınım oranlarını düzenleme sürecinde sahteciliği önleme amaçlı olarak çelik fabrikalarında salınım denetlemeleri yapmak üzere sanayi birliklerini yürürlüğe sokacaklarını söyledi. “Oyun oynamaya kalkışan üreticilere ağır cezalar vereceğiz ve onlar için en üst düzeyde üretim kısıtlamaları yürürlüğe koyacağız.” diye de ekledi.

ÇHC Yönetimi, Pekin-Tianjin-Hebei, Fenwei Ovası ve Yangtze Nehri Deltası gibi çelik üretiminin en yoğun olduğu kilit bölgelerdeki çelik üreticilerine en düşük salınım standartlarını karşılamaları için 2020 yılına kadar süre tanıdı. Sözkonusu bölgelerdeki çelik üretim kapasitesi ülkenin toplam kapasitesinin %60’ını oluşturuyor.

Kaynak: Steelguru web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü