Çin, Gıda Güvenliği Politikalarına Ağırlık Veriyor

25 Şubat 2021

Pazar günü geç saatlerde yayınlanan önemli bir politika belgesine göre Çin, COVID-19 salgını döneminde gıda güvenliğine odaklanırken, tahıl verimini ve yerel tohum endüstrisine verilen desteği artırmak için bölgelerine daha fazla baskı uygulamayı planlıyor.

"1 Numaralı Belge” olarak bilinen Yıllık Kırsal Politika Planı, gıda güvenliğine önceki yıllara göre daha fazla vurgu yaparak, tüm eyaletlere 2021-2025 döneminde tahıl veriminin artırmasını yönünde çağrıda bulundu.

1,4 milyar nüfusu için uzun süredir gıda güvenliğine öncelik veren Pekin, salgının geçen yıl büyük gıda ihracatçısı ülkeleri vurması ve gıda kaynaklarının istikrarı konusunda endişelerin artmasının ardından bu konuya daha fazla odaklandı.

Tarım Bakanı Tang Renjian basın toplantısında yaptığı açıklamada, tahıl güvenliği konusunu bir an için hafife almamalıyız ”dedi ve Çin nüfusunun hala yükseldiğini belirtti. Çin Devlet Konseyi tarafından yayınlanan belgede, gıda güvenliğinden yerel hükümetin yanı sıra Komünist Parti Komitelerinin de sorumlu olacağı belirtildi.

Çin, Aralık ayındaki önemli bir ekonomi politikası toplantısında ana hatlarıyla açıklanan "Ulusal Gıda Güvenliği Endüstrisi Kuşağı"nı inşa etmeyi planlıyor.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü