Çin'de Et Tüketimi 28 Milyon Ton Artacak

29 Mayıs 2023

China Futures'ın araştırmasına göre, Çin'deki et talebinin 2033 yılına kadar 28 milyon ton artacağı tahmin edilmektedir.

Çin'in Şangay kentindeki son ticaret misyonu sırasında, Bord Bia'nın ev sahipliği yaptığı Avrupa Et Ticareti Seminerinde konuşan Çin Futures’ın canlı hayvan ve et endüstrisi aş analisti Xin Wei, İrlandalı ve Çinli delegelere Çin’de et tüketimi hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Konuşmacı, Çin pazarının büyüklüğünü açıkladı ve Çin'in nüfusunun İrlanda'nın nüfusunun yaklaşık 288 katı olduğunu belirtti.

Misafir konuşmacı, Çin'in dünyanın en büyük et üreticisi olduğunu ve 2022 yılında Çin'de et üretiminin 92,27 milyon ton olduğunu söyledi. Son 10 yılda Çin'in toplam et üretiminin dünya genelindeki toplam üretimin yaklaşık %25'ini oluşturduğunu söyledi.

Sunumda, 2013’ten 2021’e kadar kümes hayvanı ve sığır eti tüketiminin sırasıyla %18 ve %4'ten, %22 ve %4,5'e yükseldiği açıklandı.

Çin'in et tüketimi, domuz eti hariç, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkelerinden hala daha düşük seviyededir. Ülke genelindeki et tüketiminin kişi başına yaklaşık 80 kg'ye çıkması beklenmektedir ve bu rakam şu anda yaklaşık olarak 60 kg/kişi düzeyindedir.

Et tüketimindeki beklenen büyüme oranı yıllık %2,5’tir ve bu %2,8 olan mevcut büyüme oranından biraz daha düşük seviyededir. 1,4 milyar nüfusa sahip bir ülkede, önümüzdeki 10 yıl içinde kişi başına yıllık 20 kg'lık bir et tüketimi artışının, ülkedeki et tüketimini 2033 yılına kadar 28 milyon ton arttıracağı öngörülmektedir.

Kaynak: Agriland
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü