Çin’de Yeni Nesil Araç Pazarının Önümüzdeki Beş Yıl Boyunca Hızla Büyümesi Bekleniyo

18 Haziran 2021

Çin Otomobil Üreticileri Birliği (CAAM) Başkan Yardımcısı Fu Bingfeng, 18 Haziran Cuma günü katıldığı bir konferans esnasında verdiği beyanatta, Çin’de yeni nesil araç satışlarının önümüzdeki beş yıl boyunca her yıl yaklaşık %40 civarında artmasını beklediklerini söyledi.

Şangay’daki CAAM binasında gerçekleşen konferansta bir sunum yapan Bingfeng, CAAM tarafından yapılan tahminlere göre elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı araç satışlarının bu yıl 1,9 milyon adet olacağı, 2022 yılında ise satışların 2,7 milyon adede ulaşacağını belirtti.

Yeni nesil enerjili otomotiv üreticilerinden Tesla, Nio, Xpeng ve BYD firmalarının hava kirliliği ile mücadele kapsamında yürürlüğe giren devlet teşviklerinin de etkisi ile Çin’deki üretim kapasitelerini büyük ölçüde arttırdıkları belirtildi.

Çin’in yeni nesil araçlardan sorumlu, sanayi politikaları danışmanlarından Wan Gang da CAAM konferansına konuşmacı olarak katıldı. Wang Gang yaptığı konuşmada, yeni nesil araç satışlarındaki mevcut vergi muafiyetinin sektörel destek amacıyla 2022 yılından sonra da devam etmesinin planlandığını açıkladı.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü