Daimler Firması Kemer Sıkma Tedbirlerini Arttıracak

09 Temmuz 2020

Daimler Yönetim Kurulu Başkanı Ola Kaellenius 8 Temmuz 2020 tarihinde yaptığı açıklamada, lüks otomobillere olan talepte belli bir oranda canlanma emareleri görüldüğünü fakat şirketin ikinci çeyrek dönem için işletme zararı açıklayacağını belirterek, halen uygulamada olan masraf kısma politikalarının artarak devam edeceğini söyledi.

Yönetim Kurulu Başkanı Kaellenius şirket ortaklarına verdiği bilgilendirme toplantısında şirketin finansal durumu hakkında bir rapor sundu. Kaellenius, Şirket bünyesindeki Mercedes-Benz markasına ait otomobil satışlarının yılın ilk yarısı itibarıyla Çin pazarında iyi bir performans ortaya koyduğunu ancak küresel ölçekte satışların %19 azalarak 870,000 adette kaldığını açıkladı.

Çin özelinde yaşanan bu toparlanmaya karşılık, son bir kaç aydır süregelen küresel ölçekteki olumsuz şartlar nedeniyle işletme zararı oluştuğunu belirten Kaellenius, biriken bu zararları yılsonuna kadar telafi etmenin mümkün de olmadığını söyledi.

Şirketin daha önce ortaya koyduğu verimlilik hedefleri saptanırken sektörün geçirmekte olduğu değişim sürecini değerlendirmeye aldıklarını, fakat küresel ölçekte bir ekonomik durgunluk yaşanacağını hesaba katmadıklarını belirten Kaellenius, bu meyanda hedeflerini güncellediklerini ve daha fazla tasarruf edebilmek amacıyla ilk etapta işçi temsilcileri ile toplantılar yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Konuşmasında Uluslararası Para Fonu’nun 2020 yılı ekonomik beklentiler raporlarından da alıntılar yapan Kaellenius, son yüzyılın en kötü küresel durgunluk dönemlerinden birisinden geçmekte olduklarını ve kriz öncesindeki ekonomik göstergeleri ve üretim seviyelerini tekrar yakalamak için uzun yıllara ihtiyaç olabileceğine dikkat çekti.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü