Enel Yeşil Enerji Şirketi, Kuzey Amerika’daki İlk Yenilenebilir Enerji Üretim ve Depolama Projesinin Yapımını Başlatıyor

23 Temmuz 2020

Enel yeşil enerji şirketi (Enel yeşil enerji şirketi-Enel Green Power S.p.A., çok uluslu yenilenebilir enerji şirketidir. Şirket, 2008 yılında kurulmuş olup merkez ofisi İtalya’nın başkenti Roma’dadır. Ç.N.) yenilenebilir enerji üretim santralini kamu hizmeti ölçekli yeşil enerji depolama hizmeti ile bütünleştiren ilk hibrit projesi olan Lily güneş enerjisi üretim ve depolama projesinin yapımına Kuzey Amerika’da başladı.

Şirket, iki teknolojiyi eşleştirerek yenilenebilir enerji santralleri tarafından üretilen enerjiyi, şebekeye verilen elektrik sunumunun eksiksiz gerçekleşmesi durumunun olduğu ya da elektrik isteminin yüksek olduğu dönemlerde, gerektiğinde yerine iletmek üzere depolayabilecek.

Güneş enerjisi üretim ve depolama projesine ek olarak şirket ayrıca, önümüzdeki iki yıl içerisinde ABD'deki yeni ve şu an varolan rüzgâr ve güneş enerjisi projelerinde yaklaşık 1 cigavatlık enerji depolama kapasitesi kurmayı planlıyor.
 
Teksas eyaletinin Dallas kentinin güneydoğusundaki Kaufman bölgesinde gerçekleştirilmekte olan güneş enerjisi üretim ve depolama projesi 50 megavat depolama kapasitesine sahip batarya ile eşleştirilmiş 146 megavat gücünde elektrik üretebilecek güneş enerjisi santralinden oluşuyor, tesisin 2021 yılı yazında üretime geçmesi bekleniyor.
 
Kaynak: steelguru web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir. 
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü