Essar Çelik Şirketi Hazira’daki Fabrikasını Plastikten Arındırıyor

17 Ekim 2019

Hindistan’ın Essar Çelik Şirketi (Essar Steel Limited-Essar Çelik Şirketi, özellikle Asya ve Kuzey Amerika pazarlarında etkin olup Hindistan’ın önde gelen çelik üreticilerindendir. Şirket merkezi Hindistan’ın Mumbai kentindedir. Ç.N.) Hazira’daki (Hazira, Hindistan'ın Gujarat eyaletindeki Surat bölgesinde kurulu, ülkenin en büyük limanlarından biri olup aynı zamanda önemli bir sanayi bölgesidir. Ç.N.) fabrikasını plastikten arındırma kararı aldı. Diğer fabrikaları da bir ay içerisinde aynı uygulamaya katılacak.

Hazira’daki fabrikada ve çevresindeki yerleşkelerde plastik kullanımının, özellikle tek kullanımlık plastik kullanımının sonlandırılması için çeşitli adımlar atıldı. Tüm satıcılar/dükkânlar tek kullanımlık plastik poşetleri pamuk, jüt ve geri dönüştürülebilir kâğıt torbalarla değiştirdiler.

Kantin, yemekhane gibi yerlerde kullanılan bütün plastik kaplar çelik ya da porselen kupalar ile değiştirildi. Plastik su şişeleri çelik ya da cam sürahiler ile değiştirildi. Tüm gıda maddeleri geri dönüştürülebilir maddelerden üretilmiş çuvallara konuldu. Fabrika içerisinde plastik çöp torbalarının kullanılması kesinlikle yasaklandı ve pamuk ya da geri dönüştürülebilir olanlarla değiştirildi.

Aynı zamanda, tek kullanımlık plastiğin kullanımının durdurulması konusunda bilinçlendirme ve eğitim kampanyası yürütülmekte ve şiddetle teşvik edilmekte.

Essar Çelik Şirketi, “azaltma, yeniden kullanma ve geri dönüşüm” politikasıyla zaten çeşitli önlemler almış olup sıfır atık üreten bir şirket olma yolunda ilerliyor.

Kaynak: Steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan:T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü