Fiat Chrysler Brezilya’da Otomobil Satışlarından Ümitli

13 Şubat 2020

Fiat Chrysler otomotiv firmasının Latin Amerika CEO’su Antonio Filosa gazetecilere verdiği demeçte 2020 yılında Latin Amerika’da otomobil satışlarının %1.5 artarak 4.2 milyon adede ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Filosa yaptığı açıklamada, Arjantin gibi bazı Latin Amerika ülkelerinde ekonomik kriz devam etmekle birlikte, Brezilya ekonomisinin hızla toparlandığını ve yıl sonuna kadar otomobil satışlarının bu ülkede %6 artacağını iddia ederek, Fiat’ın satışlarında da %7 ile %9 aralığında bir artış beklediklerini belirtti.

Şirketin Brezilya’daki fabrikalarında, yürüyen aksam ve güç aktarım mekanizması üretimlerini arttıracaklarını söyleyen Antonio Filosa, yine aynı pazara yönelik yüzde yüz elektrikli bir otomobil modelini de satışa sunmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Arjantin’de ise ülkenin zorlu bir borç yapılandırma sürecinden geçtiğine ve krizin halen devam etmekte olduğuna dikkat çeken Filosa, otomobil satışlarının bu yıl  %15 azalarak 400,000 adede düşebileceğini tahmin ettiklerini söyledi. Buna rağmen, şirket olarak uzun vadeli düşündüklerini belirten Filosa, Arjantin’deki üretimlerine devam edeceklerini söyledi.
 
Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü