Fransa Maliye Bakanı Otomotiv Sektörünün Yöneticileri İle Buluşuyor

20 Mayıs 2020

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire ülkedeki virüs salgınından dolayı zor durumda olan, özellikle otomobil üreticileri, turizm ve havacılık sektörlerini desteklemek niyetinde olduklarını ve bu bağlamda otomotiv sektörünün üst düzey yöneticileri ile birlikte bugün (15 Mayıs 2020)  bir toplantı daha yapacaklarını duyurdu.

Le Maire verdiği demeçte, otomobil satışlarını canlandırmak için talep yönlü teşvik adımları atmak niyetinde olduklarını belirterek, “ancak vereceğimiz alım desteğini en düşük karbon salımına sahip, çevre dostu araçlarla ve yeni nesil elektrikli otomobillerle sınırlı tutmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu. Le Maire, üretim hatlarını ve imkanlarını Fransa’ya taşıyan otomotiv firmalarına ise daha kapsamlı devlet desteği sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Fransa’da hükümet tarafından otomotiv sektörü için kapsamlı destek politikaları hazırlanmakta olduğu ve en geç Ağustos sonu ya da Eylül ayının başlarına kadar bu politikalara ilişkin detayların kamuoyu ile paylaşılacağı belirtiliyor.
 
Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.

Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü