Fransa Merkez Bankasının Temmuz Ayı Ekonomik Görünüm Raporu Yayınlandı

11 Ağustos 2020

Fransa Merkez Bankası tarafından 10 Ağustos 2020 tarihinde yayınlanan raporda ülkedeki ekonomik faaliyetlerin Temmuz ayında normal seviyenin %7 altında seyrettiği belirtildi. Haziran ayına kıyasla bir miktar iyileşme kaydedildiği belirtilen açıklamada, inşaat sektöründeki faaliyetlerin virüs salgınından önceki seviyelere tekrar yaklaşmakta olduğu ve sanayi sektöründe de kapasite kullanım oranında yükseliş kaydedildiği bildirildi.

Banka tarafından yayınlanan aylık görünüm raporunda ekonominin tahmin edilen sınırlar içerisinde %13.8 oranında daraldığı açıklandı. Raporda ayrıca ekonomideki toparlanma sürecinin daha önce yapılan tahminlerle uyumlu bir şekilde Temmuz ayında da devam ettiğine vurgu yapıldı.

Fransa’da ekonomik faaliyetler Mart ayının ilk iki haftasında karantina tedbirlerinin başlaması ile birlikte normal seviyenin %32 altına inmiş, daha sonra Haziran ayında başlayan toparlanma ile birlikte normalin altındaki seviyeden başlayan yükseliş %9’a ulaşmıştı.

Merkez Bankasının raporunda imalat sektöründeki kapasite kullanım oranının da Temmuz ayında 3 puan artarak %72’ye ulaştığı belirtilerek, imalat ve hizmet sektörlerindeki ekonomik faaliyetlerin Ağustos ayı boyunca istikrarlı bir seyir izlemesinin beklendiği ifade edildi.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü