Fransa’da Otomobil Satışları Kasım Ayında %27 Azaldı

01 Aralık 2020

Fransa Otomobil Federasyonu (CCFA) tarafından 1 Aralık 2020 Salı günü açıklanan verilere göre, otomobil piyasasının koronavirüs salgınından çok sert etkilendiği ve satış rakamlarının 1975 yılındaki seviyelere gerilediği bildirildi.

CCFA tarafından yayınlanan resmi beyanda, 2020 yıl sonu itibarıyla Fransa’da otomobil pazarının %25 ila %30 arasında daralabileceği belirtilirken, kuruluşun sözcülüğü görevini yürüten Francois Roudier, daralmanın %26 civarında gerçekleşmesini beklediğini ifade etti.

Yıl sonu satış rakamlarının kesinleşmesi açısından Aralık ayı için halen belirsizliğini koruyan bazı durumlar olduğunu söyleyen Roudier, kış tatili için kayak merkezlerine giden vatandaşların yoğun olarak araç kiralamayı tercih ettiklerini, fakat salgın nedeniyle bu merkezlerin açık olup olmayacağının henüz belli olmamasını örnek olarak gösterdi. Francis Roudier en kötü senaryo olan %30’luk bir daralmayı her şeye rağmen artık ihtimal dahilinde görmediğini de sözlerine ekledi.

Fransa’da kayıtlı yeni otomobil satışları Kasım ayında yıllık bazda %27.03 oranında azaldı. Otomobil bayilerinin salgın tedbirleri nedeniyle uzun süre kapanmak zorunda kaldığı Fransa’da, çeşitli araştırmaların da gösterdiği üzere, müşteri güveni ve talebin de bu süreçte büyük ölçüde zayıfladığı belirtildi.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü