Fransız Otomobil Üreticisi PSA Fas’ta Fabrika Açıyor

21 Haziran 2019

Fransız otomobil üreticisi PSA grup (Peugeot Citroen ) Rabat yakınlarındaki Kenitra Atlantik Serbest Ticaret Bölgesi’nde 630 milyon dolar tutarında yatırım yaptığı yeni fabrikasının açılışını bugün (21 Haziran 2019)  gerçekleştirdi.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Fas Sanayi Bakanı Moulay Elalami, ilk etapta yılda yüz bin adet otomobil hedefi ile üretime başlayacak olan fabrikanın, 2023 yılından itibaren kapasitesini iki yüz bin adete yükselteceğini söyledi.

Fabrikanın açılmasının ardından otomotiv yan sanayiinde faaliyet gösteren 27 adet büyük tedarikçi firmanın da Kenitra’da tesis kuracakları öğrenildi.

Yılın ilk dört ayı itibarıyla Fas’ın otomotiv ihracatının geçen yıla oranla %0,3 artış kaydederek 27,7 milyar dirhem tutarına ulaştığı ve toplam ihracat tutarının %27,1 ini oluşturduğu bilgisi verildi. Fas’ta ayrıca diğer bir Fransız otomobil üreticisi olan Renault’un da fabrikaları bulunuyor.

Yeni kurulan fabrikanın ülkenin ihracat performansını artıracağı ve geçen yıla göre %5 artış göstererek 67,2 milyar dirheme ulaşan cari açık sorununa da bir ölçüde çözüm olabileceği belirtiliyor.

Kaynak: reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü