Gerdau, Dijitalleşme Yolunda Primetals Teknolojileri ile Anlaşma İmzaladı

06 Ağustos 2019

Düsseldorf’ta düzenlenen METEC (METEC: International Metallurgical Trade Fair with Congresses - Uluslararası Metalürji Teknolojileri Fuarı ve Kongreleri Ç.N.) fuarı sırasında, çelik üreticisi Gerdau (Gerdau, Latin Amerika'daki en büyük uzun çelik üreticisi firma olup merkez ofisi Brezilya’nın Sao Paulo kentindedir. Ç.N.) ile metalürji tesislerine çözüm üretme konusunda tedarikçi olan Primetals Teknolojileri şirketi (Primetals Technolojileri,  demir ve demir dışı metaller sektöründeki üreticiler için mühendislik ve tesis yapım hizmetleri veren şirkettir. Merkez ofisi Birleşik Krallığın başkenti Londra’dadır. Ç.N.) arasında dijitalleşme yolunda stratejik bir anlaşma imzalandı.

 

Anlaşmayla doğan işbirliğinin temel amacı, yerküredeki tüm çelik üreticileri arasında dijital yeniliklerin uygulanmasında öncü olmayı hedefleyen Gerdau çelik şirketi için dijitalleşme yol haritasının belirlenmesi ve bu haritanın gerçekleştirilmesi. İşbirliğinin odak noktasını dijitalleşme projelerinin yürütülmesi, ortaklaşa olarak geliştirme projelerinin ve yeni iş modellerinin kurulması oluşturmakta.

 

Gerdau tepe yöneticisi Marcos Eduardo Faraco Wahrhaftig “100 yıldan daha uzun bir süredir Gerdau, çelik ürünleri üretiminde öncü olmuştur. Günümüzde de çelik endüstrisinde dijital yeniliklerin uygulanmasında öncü olmak istiyoruz. Bu nedenle Primetals Teknolojileri şirketini bu sektördeki lider teknoloji şirketi olarak seçtik.” açıklamasında bulundu.

 

Kaynak:  Steelguru web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü