Güney Afrika Çelik Sektörü İşsizlik Tehdidi Altında

01 Ağustos 2019

Güney Afrika Çelik ve Mühendislik Endüstrileri Federasyonu (Steel and Engineering Industries Federation of Southern Africa-SEIFSA) baş ekonomisti Michael Ade firmalar bir takım zorluklarla karşı karşıya oldukları sürece Güney Afrika’da metalürji ve mühendislik sektöründeki istihdamın tehdit altında olduğunu yazdı.

Ade, yazısında ayrıca “Güney Afrika Cumhuriyeti genel hanehalkı son tüketim harcamaları bu yılın ilk çeyreğinde düşerek metalürji ürünlerine ve mühendislik grubu içerisindeki aramallara olan istemin zayıflamasına neden oldu. Sözkonusu durum, sektörün karşı karşıya olduğu baskıyı artırdı. Endişe verici bir biçimde piyasanın temellerinin zayıf olması, sektördeki işgücü piyasasının işleyişini de belirliyor. Çoğu şirket, maliyetlerini aşağıya çekmek ve bünyelerini toparlayabilmek için işçi çıkarmak zorunda kalıyor.” yorumunda bulundu.

“Bu bağlamda birilerinin Güney Afrika Çelik ve Mühendislik Endüstrileri Federasyonu’na üye bazı çelik ve mühendislik firmalarının, gemilerini yüzdürebilmek için yasal süreçleri kullanarak işçi çıkarmaları konusunda eşduyum göstermeleri gerekir.” diye de ekledi.

Kaynak: Steelguru web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü