Hindistan Çelik Bakanı: Hindistan Çelik Sektörü % 100 Kalite Kontrol Rejimine Doğru İlerliyor

04 Mart 2019

Times of India gazetesi, Çelik Bakanı Chaudhary Birender Singh’in, Hindistan çelik sektörünün, Hindistan’ın ikinci en iyi küresel üreticisi durumuna gelmesiyle birlikte kalite kontrol rejimine doğru ilerlediğini söyledi. Ülkedeki kaliteli çelik üretimini sağlamak için bakanlığın bir Kalite Kontrol Yönetmeliği yayınladığını ve %100 kalite kontrol rejimine geçmeyi taahhüt ettiğini ekleyerek “Az sayıda tüketici ve tedarikçinin karşılaştığı zorlukların farkındayız. Bununla birlikte, uzun vadede, çelik sektörü, tüketicilerin güvenliği ve sağlığı ile ilgili endişelerine hak verdiğimiz ve dolayısıyla altyapı gibi çeşitli kritik uygulamaları gerektiren bir sektör olduğu için Kalite Kontrol Yönetmeliği’nin çok yararlı olacağından eminiz.” dedi.
Bakan, Hindistan ekonomisinin şu anda dünyanın altıncı en büyük ekonomisi olduğunu ve diğer büyük ekonomilerden daha büyük oranda büyümesini beklediklerini söyledi. “Amacımız önümüzdeki yıllarda 10 trilyon dolarlık bir ekonomi olmak. Büyüyen ekonomimizin isteklerini ve gereksinimlerini karşılamak için 2030-31'e kadar 300 MT ham çelik üretimi rakamına ulaşmak gibi iddialı bir hedef belirledik. Bu düzeye ulaşma yönünde istikrarlı ve kararlı bir biçimde ilerliyoruz.”
Bakan ayrıca çelik üretiminde karbon emisyonu yoğunluğunun zaman içerisinde azaltılması zorunluluğu olduğu için Hindistan Çelik Endüstrisi’nin sürdürülebilirliğinin geliştirilmesi yolunda yapılması gereken pek çok şey olduğunu da vurguladı. 

Kaynak: Steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü