Hindistan, Çelik Dışalımını İzleme Düzeneğini Başlattı

18 Eylül 2019

Hindistan Ticaret ve Sanayi Bakanı Piyush Goyal çelik dışalımı ile ilgili olarak hükümete ve sektörün oyuncularına önceden bilgi vermek amacıyla çelik dışalımını izleme düzeneği başlattı. Söz konusu düzenek hükümete ve çelik endüstrisiyle çelik tüketicileri de içerisinde olmak üzere sektörün paydaşlarına etkili müdahale olanağı yaratmak için ileri düzeyde bilgi sağlayacak.
 
Bu düzenekte, belirtilen çelik ürünlerinin dışalımcılarının onlara gerekli bilgileri sağlayacak web portalına önceden kayıt olmaları gerekiyor. Üyelik çevrimiçi ve otomatik olacak, insan müdahalesi gerekmeyecek. Dışalımcı, portala, dışaldığı malın beklenen varış gününden 60 günden daha erken ve 15 günden daha geç olmamak koşuluyla kayıt için başvurabilecek. Başvuru sonrası verilen otomatik kayıt numarası 75 gün süreyle geçerli olacak. Düzenekte sektörün dışalımcılarından toplanan bilgiler Hindistan Çelik Bakanlığı tarafından izlenecek.
 
Düzenek, Hindistan Ticaret ve Sanayi Bakanlığı’nın Hindistan Çelik Bakanlığı ile işbirliğiyle ABD Çelik Dışalımını İzleme ve Analiz Etme Düzeneği örnek alınarak geliştirildi. 
 
Kaynak: Steelguru web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan:T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü