Hindistan Çin’den PET İthalatında Antidamping Vergisi Getirdi

31 Mart 2021

Hindistan, Çin’den PET ithalatına anti damping vergisi getirdi. Ülkenin Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan bir bildiriye göre, Hindistan 27 Mart 2021 tarihinden itibaren beş yıl boyunca Çin menşeli veya Çin’den ithal edilen şişelik tür PET üzerinde anti damping vergisi uygulamaya karar verdi. Bu kararın Çin’den artan ithalatın yurtiçi pazara verdiği maddi zararı dengelemesi amaçlanıyor.

Çin’de üretilen veya bu ülkeden ihraç edilen PET için anti damping vergileri malın kalitesine bağlı olarak ton başına 60,92$ ila 200,66$ arasında değişiyor.

Hindistan’ın en büyük iki üreticisi olan VL Dhunseri Petrochem Industries Pvt. Ltd ve Reliance Industries Ltd, Firmaları, Ekim 2019’da Çin’den artan ithalatın yurtiçi piyasaya maddi yönde zarar verdiğini öne sürerek söz konusu ülkeden PET ithalatı üzerinde damping soruşturması açılması için başvuruda bulunmuşlardı. Hindistan Ticari Çözümler Müdürlüğü (DGTR), Aralık 2020’de de Çin malı PET üzerinde antidamping vergisi getirilmesi önerisinde bulunmuştu.

Kaynak: Chemorbis
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü