Hindistan’da Otomobil Satışları Eylül Ayında da Düşmeye Devam Etti

11 Ekim 2019

Hindistan’da binek araç satışları Eylül ayında %23.7 oranında azaldı. Geçtiğimiz Kasım ayından beri sürekli azalan satışlar, hem sektör yetkililerini hem de sıkıntının devam etmesi durumunda işçi çıkarmalarının daha da artması olasılığından dolayı çalışanları endişeye sevk ediyor.

Hindistan Otomobil Üreticileri Derneği tarafından yapılan açıklamada Eylül ayında satılan toplam binek araç 223,317 adet olurken, bunların arasında binek otomobillerin satışı ise 131,281 adette kaldı.

Hindistan’da otomotiv sektörü ilk kez bu kadar uzun süren bir talep daralması yaşıyor. Talebin daralmasına koşut olarak üretimin de azalmasıyla, son zamanlarda otomotiv ve yan sanayinde çalışan çok sayıda kişinin işsiz kaldığı belirtildi.

Hindistan hükümeti ise tedbir olarak geçtiğimiz ay sektöre ilişkin kurumlar vergisinde indirime gidildiğini açıklamıştı.

Öte yandan, Otomobil Üreticileri Derneği Başkanı Rajan Wadhera, Noel tatilinden önce mevcut durumda bir iyileşme beklediklerini, ancak daha net bir yorum yapabilmek için Ekim ayına ait rakamları beklemek gerektiğini belirtti. 

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü