Hindistan’ın Geleceği Güneş Enerjisinde mi?

15 Temmuz 2021

Hindistan Ulusal Güneş Misyonu (NSM) Ocak 2010'da başlatıldı ve Hindistan'ın enerji güvenliği sorunlarını ele alırken ekolojik sürdürülebilir büyümeyi teşvik etmek için eyaletlerin aktif katılımıyla Hindistan hükümetinin büyük bir girişimidir. Aynı zamanda iklim değişikliğinin getirdiği zorlukların üstesinden gelmek için küresel çabaya da katkıda bulunur.

Ana hedef, 2022 yılına kadar 100 GW'lık şebekeye bağlı güneş enerjisi santralleri kurarak Hindistan'ı güneş enerjisinde küresel bir lider haline getirmektir. Bu, Hindistan'ın Ulusal Olarak Belirlenmiş Katkıda Bulunanlar (NDC'ler) hedefinden %40 kümülatif elektrik gücü kurulu kapasitesi elde etme hedefi ile desteklenmektedir.

Hükümet, güneş enerjisi üretimini teşvik etmek için birçok plan başlattı. Örneğin, Solar Park Planı. COVID-19 salgını ve sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle Mart 2020'den itibaren enerji kapasitesinin yavaşlamasına rağmen, plan sağlam bir şekilde dayandı. Hindistan şu anda 1GW'den fazla kapasiteye sahip birden fazla ultra mega güneş parkına ev sahipliği yapıyor ve bunlardan ikisi bugüne kadar dünyanın en büyük işletmesidir.

Hindistan'daki güneş parkları, küresel sermayeyi, ünlü yerli ve uluslararası yenilenebilir enerji geliştiricilerinden bazılarını çekmeye devam ediyor.

Kaynak: earth.org
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü