Hindistan’ın Küçük Çelik Üreticileri BIS Standartları Konusunda Endişeli

17 Haziran 2019

Hindistan çelik piyasası üreticileri, ikincil çelik üreticilerinin Hindistan Standartlar Bürosu’nun (BIS) koşullarını yerine getirmekte zorlanabilecekleri nedeniyle, Çelik Bakanlığı’nın, yerel üreticileri her bir ürün için Büro’nun kalite sertifikasını almaya çağıran son bildirimi konusunda endişelerini dile getirdiler.

BIS’in 140 çelik ürün standardında üretim ve satış amaçlı sertifika alabilmek için yaklaşık 53 kategori zorunlu tutulmuştur. Hindistan Çelik Bakanlığı geriye kalan kategoriler için yerel üreticilerin BIS sertifikalarını gönüllü olarak almalarını istemektedir.

Bakanlığın bildirimi özellikle hurda çeliği eriterek çelik üreten üreticileri ya da indüksiyon fırınında hammadde olarak sünger demir (Sünger demir, bakırın saflaştırılması sırasında ortaya çıkan bir yan üründür. Ç.N.) kullanan üreticileri etkileyecek.

Çin Halk Cumhuriyeti çevre ve ürün kalite standartlarını karşılamaması nedeniyle 2017 yılında ülkedeki yıllık 140 milyon ton olan indüksiyon ocağı bazlı çelik üretim kapasitesini sıfırlamıştı. Diğer yandan, Hindistan’ın toplam çelik üretiminin yaklaşık 30 partilik bölümü indüksiyon ocağı yoluyla üretildi.

Kaynak: steelguru web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü