İngiliz Elektrikli Taksi Üreticisi LEVC 2020 Yılı İçin Hedef Büyüttü

19 Şubat 2020

Londra’daki tek tip siyah taksi araçlarını üretmekte olan Londra Elektrikli Araç Şirketi (LEVC) yetkilileri tarafından bugün (19 Şubat 2020) yapılan açıklamada, elektrikli taksi talebinin bu yıl %50 oranında artmasını bekledikleri, ayrıca yüz kişiye daha istihdam sağlayacak yeni bir elektrikli Van aracın da yılsonuna kadar piyasaya sürüleceği belirtildi.

Coventry kentinde kurulu bulunan LEVC şirketi 2013 yılında Çin’li Geely firması tarafından satın alınarak iflastan kurtarılmış ve 2014 yılında 500 milyon Sterlin yatırım yapılarak Ansty kasabasında yeni bir fabrika kurulmasının ardından tekrar üretime başlanmıştı.

2019 yılında 2,500 adet çevre dostu araç satan firma, bu yılın sonuna kadar 20 ülkede daha pazarlama ve operasyon faaliyetleri yürüterek bu rakamı iki katına çıkarmayı hedefliyor.

Yeni model Van elektrikli aracı yılın son çeyreğinde piyasaya sürmeyi planladıklarını söyleyen şirket yetkilileri, söz konusu aracın şehir dışı depolardan şehir merkezlerine kısa mesafeli kargo nakliyesi amacıyla tasarlandığını belirttiler.

Şu anda üretimlerinin %90’ı yerli pazara, %10’u ise ihracata yönelik olan LEVC firması, yine bu yıl içerisinde Orta Doğu, Yeni Zelanda ve Avustralya pazarlarına da açılarak, ihracatın üretimlerindeki payını 2022 yılına kadar %60’a yükseltmeyi hedefliyor.

İngiltere Otomobil Üreticileri Birliği’nin geçen ay yayınladığı verilere göre, 2019 yılı otomotiv sanayi açısından İngiltere için çok kötü geçmiş, özellikle ihracatın yavaşlaması ve dizel otomobillere olan talebin sert bir şekilde düşmesi ile birlikte, İngiltere’de otomobil üretimi son on yılın en düşük seviyelerine gerilemişti.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü