İngiltere, Tedarik Sağlamak için CO2 Endüstrisi İle Anlaşmaya Vardı

14 Ekim 2021

Reuters, İngiltere'nin gıda endüstrisinin geçen ay ülkenin ticari ihtiyacının %60'ını yan ürün olarak üreten CF Fertilisers'ın doğal gaz fiyatlarındaki artış nedeniyle iki ana tesisini kapatmasıyla sarsıldığını bildirdi.

CO2, gazozu bira ve gazlı içeceklere koymak ve kesimden önce kümes hayvanları ve domuzları sersemletmek için kullanılır. Etin raf ömrünü uzatmak için paketlemede de kullanılır.
 
İngiltere, Eylül ayı sonlarında sektöre üç haftalık acil durum desteği sağlamayı kabul etti. Pazartesi günü, endüstrinin Ocak 2022'ye kadar sürecek yeni şartları kabul ettiğini söyledi.

"CO2 tedarikçileri, CF Gübrelerine ürettiği CO2 için, küresel gaz fiyatları yüksek kalırken, endüstriden destek alarak ve vergi mükellefi için paranın karşılığını vererek faaliyete devam etmesini sağlayacak bir fiyat ödemeyi kabul etti" dedi.

İş bakanı Kwasi Kwarteng yaptığı açıklamada, anlaşmanın endüstrinin daha fazla vergi mükellefi desteği olmadan gelecekteki CO2 tedariklerini alacağına güvenebileceği anlamına geldiğini söyledi.

Hükümet, Eylül ayında gıda üreticilerinin, endüstrinin yükselen enerji maliyetlerinden aldığı darbenin bir parçası olarak karbondioksit fiyatlarında %400'lük bir artışa hazırlanmaları gerektiğini söyledi.

Kaynak: thecattlesite.com
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü