İngiltere’de Otomobil Üretimindeki Düşüş Şubat Ayında da Devam Etti

29 Mart 2019

İngiltere Otomotiv Üreticileri Ve Bayiler Odası (SMMT) tarafından açıklanan verilere göre, ülkenin otomobil üretimi geçtiğimiz Şubat ayı sonu itibarıyla, bir önceki yıla oranla %15,3 düşüş gösterdi. Oda tarafından dün yapılan açıklamada, bu düşüşün Avrupa ve Asya piyasalarındaki talep daralmasından kaynaklandığı belirtilerek, anlaşmasız bir Brexit’in sektöre vermesi muhtemel zararlara da bir kez daha vurgu yapıldı.
Açıklanan rakamsal verilere göre, otomobil ihracatının %16,4 düşmesine koşut olarak, %80’ni ihracata yönelik gerçekleşen otomobil üretimi de, son dokuz ay boyunca istikrarlı bir düşüş eğrisi çizerek, geçtiğimiz ay sonunda 123,203 adet olarak gerçekleştiği görüldü.
Oda Başkanı Mike Hawes ise verdiği beyanatta, sektörün zaten uluslararası ticari gerilimler, daralan pazarlar ve hızla değişen teknoloji nedenleriyle baskı altında bulunduğunu belirterek, üretimde dokuz aydır sürmekte olan bu küçülmenin, anlaşmasız bir Brexit durumunda sektörü daha da büyük zararlara uğratacağını göremeyenler için önemli bir uyarı niteliğinde olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü