İran'ın Sünger Demir Üretimi 7 Ayda Yıllık %10 Artış Gösterdi

16 Kasım 2020

İçinde bulunduğumuz yılın yedi aylık döneminde İran'da 18,12 milyon tonun üzerinde sünger demir (Sünger demir, demir oksidin, demirin erime sıcaklığı altındaki sıcaklıklarda uygun bir indirgeyici yardımıyla doğrudan metalik demire indirgenmesi ve bu süreç sonunda boşluklu bir katı demir kütlesi bırakması sonucu ortaya çıkan üründür Ç.N.) üretildi.

İran Çelik Üreticileri Derneği tarafından açıklanan verilere göre, İran'ın sünger demir üretimi, 19 Mart'ta sona eren geçtiğimiz İran takvim yılında %6 oranında artışla 27,9 milyon tona yükseldi. Ülkenin sünger demir dışsatımı da geçen yıl yüzde %77 oranında arttı. Sünger demir tüketimi ise yıllık bazda %4 oranında artışla 25,83 milyon tondan yaklaşık 27 milyon tona yükseldi. Geçtiğimiz İran yılında ülkede her biri 800.000 ton kapasiteli üç proje başlatıldı. Projeler, Güney Horasan Eyaleti'nin güneydoğusundaki Kerman Eyaleti'nde ve ülkenin güneybatısındaki Chaharmahal-Bahtiyari Eyaleti'nde işletmeye sokuldu.

İran, küresel sünger demir üretiminde hacim olarak Hindistan'dan sonra ikinci sırada yer alıyor, küresel çelik üretiminde ise ilk 10 ülke arasında.

Kaynak: Metaljunction web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü