İsveçli Girişim Şirketi Volta Yeni Elektrikli Kamyon Projesinin Tanıtımını Gerçekleştirdi

03 Eylül 2020

Elektrikli kamyon projeleri üzerinde çalışan İsveç merkezli girişim şirketi (startup) Volta Trucks 3 Eylül 2020 tarihinde yaptığı bir basın toplantısı aracılığı ile yeni projesinin tanıtımını gerçekleştirdi. Tanıtımı yapılan 16 ton ağırlığındaki yeni model elektrikli kamyonun üretimine 2022 yılında İngiltere’de başlanmasının planlandığı duyuruldu.

Tesla’nın elektrikli otomobillerin yaygınlaştırılması konusundaki başarısının ardından, Volvo, Daimler gibi yerleşik şirketlerin yanı sıra Rivian ve Nikola gibi girişim şirketleri de, bir diğer segment olan elektrikli kamyon projelerine yönelmeye başladılar.

Volta Trucks şirketine ait yeni projenin deneme sürüşlerine gelecek yıl başlanmasının planlandığı belirtildi. Deneme sürüşlerinin İngiltere’de DPDgroup adlı kargo firması aracılığı ile yapılacağı, ayrıca Avrupa’nın diğer ülkelerinde de muhtelif dağıtım ve kargo firmaları üzerinden deneme sürüşleri yapılacağı öğrenildi. Volta şirketinin CEO’su Rob Fowler Reuters Ajansı’na yaptığı açıklamada, 2022 yılına kadar 500 adet kamyonu trafiğe çıkarmayı planladıklarını söyleyerek, hali hazırda yedi veya sekiz ayrı firma ile de görüşmelerinin olumlu bir şekilde ilerlemekte olduğunu sözlerine ekledi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada ilk prototip Volta aracın İngiltere Warwick’de Prodrive adlı firma tarafından üretildiği ve seri üretim için az sayıda tedarikçi ile taşeron üretim anlaşması görüşmelerinin devam ettiği bildirildi.

Projenin finansmanı ile ilgili detayların verilmediği şirket açıklamasında, söz konusu projenin sermaye yoğun bir özellik taşımasından ötürü çeşitli fonlama imkanları üzerinde çalışmakta oldukları ifade edildi.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü