İtalyan Çelik Üreticileri, Müşterilerini Kaybetme Riskiyle Karşı Karşıya

02 Nisan 2020

İtalyan çelik üreticileri derneği Federacciai (Federacciai, sayıları yaklaşık 150 olan İtalya merkezli tüm demir-çelik işletmelerini temsil etmek üzere 1988 yılında kurulmuştur. Kuruluşun amacı İtalyan demir-çelik şirketlerinin daha iyi durumda çalışmalarını ve uluslararası pazarlarda daha iyi gelir elde etmelerini sağlamaktır. Kuruluşun merkezi Milano kentindedir. Ç.N.) İtalyan haber ajansı ANSA'ya verdiği söyleşide İtalyan çelik sektörünün %95 oranında atıl durumda olduğunu söyledi. Dernek başkanı Alessandro Banzato, "Görünüşe göre, İtalyan çelik sektörü, piyasalardaki varlığını yitireceği için sorun yaşayacak. Bir süre için pazarda olmayabiliriz, ama özellikle diğer Avrupa ülkelerinin davranışları farklı ise, pazarda olmama durumu çok uzun süre devam edecek bir durum olamaz. Pazarın dışında kalma riskimizin olduğu açıktır. Size sipariş verenler beklemez. Artık orada (piyasada Ç.N.) olmadığınızı görürlerse başka yerlere bakarlar." yorumunda bulundu.

 
Federacciai, Paskalya'dan önceki hafta ya da Paskalya'nın sonrasındaki haftasında, belki sınırlı olarak, bir miktar üretime yeniden geçilip geçilemeyeceğini düşünmeye başlama durumunu görmek için olasılıkla İtalyan hükümeti ile görüşecek.
 
ArcelorMittal-İtalya, halen, düşük bir hızda da olsa, üretimini sürdürüyor, ancak Banzato, "tesisin sevkiyatlarla ilgili sorunları olduğunu" düşündüğünü söyledi. Bir çok müşterinin faaliyetlerine ara vermesi nedeniyle üreticilerin, aşırı düzeyde stok biriktirmemek için belirli bir noktada üretimi durdurmaları gerektiğini açıkladı.

Kaynak: steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü