IVECO BUS ve Otokar Üretim Anlaşması İmzaladı

28 Şubat 2020

Türkiye'nin öncü otobüs üreticisi Otokar; faaliyetlerini CNH Industrial N.V. çatısı altında sürdüren küresel otobüs üreticisi IVECO BUS ile IVECO BUS markalı otobüslerin Otokar'ın Sakarya'daki fabrikasında üretilmesine yönelik bir anlaşma imzaladı.

Anlaşma kapsamında Otokar, IVECO BUS'ın uluslararası pazarlara hitap eden mevcut otobüslerinin yanı sıra Doğu Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Asya'daki pazarlara yönelik olarak geliştirilen otobüs modelinin de üretimini Türkiye'de yapacak olup, FPT Industrial'ın motorları ile güçlendirilecek ilk modellerin üretiminin 2021 yılı içinde yapılması planlanmakta.

IVECO BUS, Otokar ile yapılan anlaşmayla üretim kabiliyetlerini arttırırken, mevcut üretim tesislerindeki düzenli faaliyetlerine de devam edecektir.

Sakarya fabrikasında Otokar markalı otobüslerin yanı sıra, IVECO BUS otobüslerinin de üretilecek olmasından mutluluk duyduğunu belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, "Sahip olduğu teknoloji, mühendislik ve üretim kabiliyetleriyle Otokar'ın, toplu taşıma sektöründe dünya çapında tanınmış bir marka tarafından tercih edilmesinden gurur duyuyoruz.

Global çapta büyümemizi sürdürürken, Otokar markalı otobüslerimizi yurt dışı pazarlarına sunmaya devam edeceğiz. Mevcut fabrikamızı IVECO BUS otobüslerinin üretimi için de kullanarak verimliliğimizi arttıracağız. Bu üretim ve tedarik anlaşmasını, uzun soluklu bir işbirliğinin çok önemli ve stratejik bir ilk adımı olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Kaynak: globenewswire web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü