Iveco Firması Yeni Elektrikli Kamyonunu Tanıttı

04 Aralık 2019

İtalyan otomotiv firması CNH Industrial’a ait olan ve Iveco markası altında faaliyet göstermekte olan ağır vasıta departmanı tarafından projelendirilen ilk elektrikli kamyon modelinin tanıtımı gerçekleştirildi. İtalya’nın Torino kentinde 3 Aralık tarihinde tanıtımı yapılan elektrikli kamyonun, ABD’de yerleşik startup firması Nikola Motor ortaklığı ile geliştirildiği açıklandı.

Elektrikli kamyon projesinin, her iki firma tarafından geçtiğimiz Eylül ayında duyurulan işbirliği anlaşması neticesinde hayata geçtiği ve özellikle Avrupa pazarına hitap edecek şekilde tasarlandığı açıklandı. Nikola Tre adını alacak olan yeni kamyonun, Avrupa’da Volkswagen, Daimler ve Volvo ile rekabet etmeye çalışan Iveco’nun elini güçlendirmesi bekleniyor.

Yapılan anlaşmanın ardından üç ay gibi kısa bir süre içerisinde ilk prototipi ortaya koymuş olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Nikola’nın kurucusu Trevor Milton, prototip aracın büyük ilgi gördüğünü ve birkaç gün içinde mevcut üretim kapasitesinin üzerinde bir sipariş aldıklarını söyledi.

Yeni kamyonun klasik bataryalı ve ayrıca hidrojen yakıtlı olmak üzere iki farklı seçenekle piyasaya sürüleceği ve aracın sürüş menzilinin 966 km olacağı açıklandı. Aracın bataryalı versiyonun 2021 yılında, hidrojen yakıtlı versiyonunun ise 2023 yılında müşterilere teslim edileceği öğrenildi.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü