KatarEnerji, Sinopec'e 4 Milyon Ton LNG Sağlayacak

25 Kasım 2022

KatarEnerji, Çin Petrol ve Kimya Firması’na (Sinopec) yılda 4 milyon ton sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) sağlama konusunda uzun dönemli anlaşma imzaladı.

LNG alım satım sözleşmesi 27 yıl süreyle yürürlükte kalacak. Her iki taraf da Katar'daki Kuzey Sahası Genişletme Projesini geliştirmek amacıyla birlikte çalışacak.

Sinopec Başkanı Ma Yongsheng, "Sözkonusu anlaşmanın imzalanması, Sinopec'in yeşil, düşük karbonlu, güvenli ve sürdürülebilir kalkınmaya olan bağlılığıyla uyumludur.” açıklamasını yaptı.

Yongsheng, "LNG sunumu, Çin pazarındaki doğal gaz istemini karşılamaya yardımcı olacak, aynı zamanda enerji sunumunun güvenliğini, istikrarını, güvenilirliğini geliştirirken Çin'in enerji potasını daha da optimize edecek." diye de ekledi.
Anlaşmanın imzacılarının diğer tarafı ise Katar’ın Enerji İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı aynı zamanda KatarEnerji’nin Başkanı ve tepe yöneticisi Saad Sherida Al-Kaabi idi.

Al-Kaabi ise anlaşma ile ilgili yaptığı konuşmada, "Anlaşma, Çin'in artan temiz enerji istemini karşılamaya yardımcı olacak. Farklı alanları kapsayan ve 27 yıl sürecek olan işbirliği, iki taraf arasındaki dayanışmanın olağanüstü ve heyecan verici yeni bir bölümüne işaret ediyor.” yorumunda bulundu.

Projenin 2026 yılına kadar olan süreçte devreye alınması bekleniyor.

Kaynak: world-energy
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü