Komisyon, Agroekoloji ve Hayvan Refahını Odağa Koydu

21 Ocak 2021

Avrupa Komisyonu, AB'nin çiftçilik sübvansiyon programı olan bir sonraki Ortak Tarım Politikası'nda (OTP) AB finansmanı alabilecek çevre dostu uygulamaların ilk listesini açıklamıştır.

Listenin, OTP reformu ve bunun AB Yeşil Mutabakatı hedeflerine ulaşmadaki rolü etrafındaki tartışmaya katkıda bulunması amaçlanmaktadır.

Eko-planlar, Komisyon'un OTP teklifinin yeşil mimarinin merkezinde yer almakta olup, çiftçileri çevresel hedeflerin gerçekleştirilmesinde önemli olduğu düşünülen belirli tarım uygulamaları için ödüllendirmek için tasarlanmıştır.

Organik tarım ve Entegrasyon Zararlı Yönetimi (IPM) gibi AB politika araçlarında halihazırda oluşturulmuş uygulamaların yanı sıra, listede agroekoloji uygulamaları ve hayvan refahı odak noktasındadır.

Organik tarım ve IPM uygulamalarının her ikisi de sırasıyla mevcut yasal çerçevelere, son zamanlarda yenilenen organik üretim ve organik ürünlerin etiketlenmesine ilişkin yönetmeliğe ve gelecek yıllarda ele alınması beklenen Çiftlikten Çatala Stratejisi çerçevesinde planlanan pestisitlerin sürdürülebilir kullanımına ilişkin direktiflere dayanmaktadır.

Kaynak: euractiv
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü