Lodhia Şirketler Grubu Tanzanya’da Çelik Kütük Fabrikası Kuruyor

23 Ağustos 2019

Tanzanya’nın çelik ve plastik firması Lodhia Group, ülkenin ilk çelik kütük fabrikasını kuruyor. Lodhia Group tepe yöneticisi Sailesh Pandit’e göre kurulacak olan tesis, Güney Afrika’dan yapılan ve piyasayı dolduran kayıtdışı, pazar fiyatının altında ve standartlara aykırı çelik kütük dışalımı ile mücadele etmenin yanısıra Tanzanya ve komşusu ülkelerdeki yoğun çelik kütük isteminin karşılanmasına yardımcı olacak.

Güney Afrika Kalkınma Topluluğu Devlet ve Hükümet Başkanları 39. Olağan Doruk Toplantısı’na katılan delegelerin, (Güney Afrika Kalkınma Topluluğu Devlet ve Hükümet Başkanları 39. Olağan Doruk Toplantısı 17 - 18 Ağustos 2019 tarihleri arasında Tanzanya’nın başkenti Dar es Salaam'da gerçekleştirildi. Ç.N.) firmanın Mkuranga’daki tesislerine yaptıkları ziyarette konuşan Pandit, inşası önümüzdeki ay tamamlanacak olan yeni tesisin yılda 150.000 ton çelik kütük üreteceğini söyledi.

Tanzanya Çelik Üreticileri Birliği’ne göre, ülkedeki neredeyse tüm çelik tesisleri piyasayı boğan ucuz dışalımın bir sonucu olarak kurulu kapasitelerinin %22’sinden daha az bir üretim yapıyor.

Tanzanya’nın çelik istemi yıllık 440.336 tonu buluyor, ne var ki tek başına dampingli dışalım, pazar payını %45’e karşılık gelen 200.000 tonda tutuyor.

Kaynak: Steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü