M-Ticaret, Bu Yıl Birleşik Krallık Perakende E-Ticaret Satışlarının Yarısından Fazlasını Oluşturacak

18 Haziran 2020

eMarketer’ın son tahminlerine göre Birleşik Krallık’ta (BK) perakende mobil ticaret satış hacmi 2020'de 61,14 milyar sterlin (78,03 milyar $) olacak. İlk kez, perakende mobil ticaret satışlarının, toplam BK perakende e-ticaret satışlarının yarısından fazlasını oluşturması beklenmektedir.

BK perakende mobil ticaret satışlarının tahmin dönemi boyunca büyümesi ve 2024 yılına kadar 105,28 milyar sterlin (134,37 milyar $) seviyesine ulaşması bekleniyor. Bu dönemde m-ticaretin toplam perakende e-ticaret satışlarının % 63'ünü ve toplam perakende satışlarının ise % 20,2'sini oluşturması beklenmektedir.

BK'nın m-ticaret satışlarındaki aslan payı akıllı telefonlardan geliyor. Bu yıl, BK’daki akıllı telefonlardan yapılan mobil perakende satış hacmi 38,23 milyar sterline (48,80 milyar $) ulaşırken, tabletlerden gerçekleştirilen ticaret hacmi ise 22,45 milyar sterline (28,65 milyar $) ulaşacak. Mobil cihaz pazarında, tabletin payı azaldıkça akıllı telefon satış payının artmaya devam etmesi beklenmektedir.

Bu düşüşe birkaç faktör katkıda bulunmaktadır. Tüketiciler tabletleri akıllı telefonlar kadar sık ​​güncellemiyorlar ve üreticilerin her yıl öne çıkardığı yeni özellikler, tüketicileri yeni sürüme geçmeye ikna edecek kadar cazip değil. Ayrıca, akıllı telefonlar daha da gelişiyor, mobil ekranları büyüyor ve tüketicilerin bu şekilde alışveriş yapmasını kolaylaştırıyorlar.

Kaynak:  emarketer web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü