Malezya Uluslararası Ticaret ve Sanayi Bakanlığı Singapur ve Türkiye’den İthal Edilen İnşaat Demirine Anti-Damping Vergisi Uygulayacak

24 Ocak 2020

Malezya Hükümeti, Singapur ve Türkiye’den ithal edilen inşaat demirine anti-damping vergisi uygulamaya karar verdi. Uluslararası Ticaret ve Sanayi Bakanlığına göre, Telafi Edici ve Anti-Damping Vergileri Kanunu ve düzenlemeler çerçevesinde yerel üreticiler adına Malezya Demir Çelik Birliği tarafından yapılan başvurudan sonra bir soruşturma gerçekleştirildi.

Yayımlanan bildiride, başvuru sahibinin,  Singapur ve Türkiye’den ihraç edilen veya çıkan söz konusu emtianın iç piyasadaki satış fiyatlarından daha düşük bir fiyatla Malezya’ya ithal edilmekte olduğunu öne sürdüğü ifade edildi. 

Anti-damping vergileri,  diğerlerine %17,65 oranında tatbik edilirken, Natsteel Pte Ltd’ye %4,97 oranında uygulandı.

Anti-damping vergileri, Çolakoğlu Metalurjiye uygulanmazken, Diler Demir ve Çelik A.Ş’ye  %3,62 oranında, diğerlerine %20,09 oranında uygulandı. Malezya Uluslararası Ticaret ve Sanayi Bakanlığı, söz konusu ülkelerden anti-damping vergilerinin toplanması ve oranların 22 Ocak 2020-21 Ocak 2025 tarihleri arasında beş yıl süreyle geçerli olacağını söyledi.

Belirtilen ülkelerden ithal edilen söz konusu ürünler üzerine anti-damping vergilerinin uygulanmasıyla, haksız ticaret uygulamalarının ele alınması beklenmektedir.

Kaynak: bernama web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü